marți, 10 noiembrie 2009

Un “Avatar” de 500 de milioane de dolari


Initial era vorba de un zvon. 500 de milioane de dolari pentru un film e “putin” cam mult au spus unii, altii, chiar multi de la Hollywood. Cel mai scump film al tuturor timpurilor. Binenteles, aceasta suma incapsuleaza nu numai productia si realizarea filmului ci si promovarea acestuia.

James Cameron este cel din spatele acestui “Avatar” care va revolutiona cinematografia. El a asteptat aproape 10 ani sa poata sa inventeze tehnologia care sa dea nastere acestui film care a fost catalogat de unii drept Mesia cinematografica.

Daca nu ati fost impresionati de ceea ce ati vazut pana acum, nici o problema. La cum “opereaza” Cameron, a pastrat tot ce-i mai bun pentru filmul care va avea premiera pe 19 Decembrie 2009.

Comparat cu filme precum Terminator Salvation si Star Trek, care au obtinut incasari de peste 250 de milioane de dolari in aceasta vara, ceea ce inseamna ca au facut si profit, este greu de crezut ca Avatar va reusi sa faca profit. Acelasi scepticism a impanzit si productia filmului Titanic care avea sa devina cel mai profitabil film din istoria cinematografiei.

“Avatar” spune povestea unui veteran de razboi pe nume Jake, care este trimis intr- o colonie umana pe o planeta indepartata numita Pandora. Scopul acestei baze este de a extrage si de a folosi cat mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. Dupa o serie de evenimente ce-i arata cu adevarat cine e de partea dreptatii, Jake ajunge sa se lupte alaturi de rasa bastinasilor Na’vi chiar impotriva oamenilor. Oamenii au creat o tehnologie cu care ei pot sa posede corpurile bastinasilor, preluand astfel controlul acestora, folosindu-le drept avatare.

“Avatar” va fi lansat in cinematografe pe 19 Decembrie 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu